Η Ιστορία μας

PHI GROUP: ο δημιουργός

Το PHI GROUP ιδρύθηκε το 2018 για να αποστάξει μοναδικά νέα ποτά από τοπικά φρούτα και να εισάγει τολμηρές, καθαρές γεύσεις στα bar, τον κόσμο των spirits και των mixologists. Οι παραγωγές είναι περιορισμένης ποσότητας και εξαρτώνται από την ποιότητα και την απόδοση των καλλιεργειών κάθε χρονιά. Το STRAWBAR έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα νέων επιστημόνων, που χρησιμοποιούν επαγγελματικές διαδικασίες αποστάξης που σέβονται τους απαιτούμενους χρόνους κάθε επιμέρους σταδίου της διαδικασίας, παραμένοντας παραδοσιακές. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας είναι να παράγουν ένα εύρος μοναδικών ποτών, εκ των οποίων το STRAWBAR είναι το πρώτο.

“Η αρχική μας έμπνευση ήταν να φτιάξουμε ένα απόσταγμα χρησιμοποιώντας ένα παραμελημένο στέλεχος από πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά φράουλες, που αναπτύσσονται ειδικά στη βορειοδυτική περιοχή της Ελλάδας”.
Μ. Γ. – Επικεφαλής Στην Απόσταξη.
Designer
“Μια περιοχή που έχει πρόσφατα την εμπειρία από μία περίοδο υψηλής ανεργίας και οικονομικής αστάθειας”, λέει η Μαρία. “Θέλαμε ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσουμε και να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα που παρείχε η φύση, βοηθώντας παράλληλα την αγροτική οικονομία. Μετά από μια έντονη περίοδο έρευνας και ανάπτυξης, το Strawbar συνδυάζει τις ιδιότητες ενός αποσταγμένου προϊόντος με τη γεύση και την επίγευση των φραουλών, που πιστεύουμε ότι το καθιστούν μοναδικό. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ανατροφοδότηση που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, και πιστεύουμε ότι είμαστε σε ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι, που θα μεταφέρει την αυθεντική μας έμπνευση σε πολλούς.
“Το Strawbar Origin και το Strawbar Platinum είναι τα πρώτα σε μια συλλογή, που θα αναπτύξουν και θα συστήσουν στο κοινό περισσότερο τα spirits, που είναι βασισμένα σε φρούτα, σε μια διεθνή αγορά ώριμη για να αναδιαταχθεί με τον πιο συναρπαστικό και αναζωογονητικό τρόπο, να καλύψει ποιοτικά γευστικές απαιτήσεις ανά τον κόσμο με μια πρωτοποριακή αντίληψη του νέου”.
Ομάδα Χημικών Strawbar
Αυτές οι μικροσκοπικές οργανικές φράουλες είναι πολύ ντελικάτες και έτσι τις επιλέγουμε, κατανέμουμε και πλένουμε με το χέρι πριν τις αποθηκεύσουμε σε ρηχούς δίσκους από φυσικό ξύλο ώστε να μην χαλάσουν. Είναι επίσης πολύ πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτες από αντιοξειδωτικά, έτσι εμείς ανακυκλώνουμε τον πολτό και τα κουκούτσια δίνοντας τα για χρήση σε έναν άλλο τομέα παραγωγής με αντικείμενο τα καλλυντικά (οργανικές κρέμες δέρματος και scrubs). Τίποτα δεν χαραμίζεται από αυτά τα ξεχωριστά φρούτα! “